Nieuws Algemeen

;

 

 

    

Waarom mannen borsten leuk vinden !

Het is een oud grapje: wat is de overeenkomst tussen elektrische treintjes en vrouwenborsten? Ze zijn beiden bedoeld voor kinderen, maar de vaders spelen ermee. Zonder het te weten, heeft degene die deze grap ooit bedacht de basis gelegd voor een wetenschappelijke theorie. Feit is namelijk dat wetenschappers met borsten in hun maag zitten.

Mannen vinden borsten interessant, dat is duidelijk. Je hoeft maar naar de afdeling stoute tijdschriften in de kiosk te gaan om dat te zien. Maar waarom? Borsten hebben voor mannen op het eerste gezicht geen rol bij de voortplanting, daar heeft een vrouw andere lichaamsdelen voor. Goed beschouwd zijn borsten weinig meer dan melkklieren die pas van pas komen als een vrouw een kind heeft.

Larry Young, professor in de psychiatrie aan Emory University in de Verenigde Staten heeft een boek gepubliceerd waarin hij onder meer probeert het borsten mysterie te verklaren. Volgens hem vinden mannen borsten leuk omdat baby's ze leuk vinden. Als kinderen zogen bij hun moeder, stimuleert dat de aanmaak van gelukshormonen bij de moeder, die daardoor een sterke band met haar kind voelt.

Als mannen een vrouw leuk vinden, dan willen ze ook een band ontwikkelen met haar. Dat kan via de borsten. Door die aan te raken, maakt de vrouw gelukshormonen aan en zal wellicht een relatie ontwikkelen met de man. Omgekeerd is aanraking van de borsten voor een vrouw seksueel opwindend, uit recent onderzoek blijkt dat het dezelfde hersengebieden stimuleert als het aanraken van de clitoris.

Volgens Young zijn borsten nog belangrijker geworden omdat mensen met het gezicht naar elkaar toe copuleren. Waar andere dieren zich erg op achterwerken richten, zijn mensen vooral bezig met de voorkant. Je handen moeten immers ook wat te doen hebben.

Het boek van Young heet The Chemistry Between Us.

 

 

 

Michael van Gerwen gehuldigd

Darter Michael van Gerwen is Zaterdagmiddag 5 jan. 2013 in zijn geboorteplaats Boxtel feestelijk gehuldigd.

Hoewel hij niet de eerste prijs won op het WK Darts in Londen, was een feestje toch op z’n plaats. Het gebeurt tenslotte niet iedere dag dat een 23-jarige de finale van een WK haalt en daar dan vervolgens tweede wordt.

 

Dinsdag 8 januari start de zesde Oranjebar Super Ranking

zondag 06 januari 2013 02:14

De Oranjebar Super Ranking toernooien staan al 2 jaar bekend als de gelegenheid voor zowel darters van alle niveaus die graag een keer tegen gevestigde namen willen spelen en als ideale trainingsavond voor gevorderde darters die op niveau willen trainen. Dinsdag 8 januari wordt alweer gestart met de 6e editie bestaand uit 12 kwalificatiedagen en 1 finaledag waarop de beste 16 spelers van de rankinglijst worden uitgenodigd die ook allen een geldprijs verdienen. Dit keer maakt de organisatie het echter nog aantrekkelijker om deel te nemen. Voor de beste 3 spelers van de ranking die minimaal 8x hebben deelgenomen voorafgaand aan de finaledag zal er een prijs beschikbaar zijn; zo zal aan deze winnaar bijvoorbeeld € 100,= worden uitgekeerd.

Zorg dus dat je er deze keer bij bent en maak kennis met de beste dartsgelegenheid van Peelland. Inschrijving a € 6,= per persoon kan op de wedstrijddag tot 19.30 uur. Aanvang van het toernooi is 20.00 uur.

 

Jerry 'Electric' Hendriks wint het eerste Open Asteria in Venray

zondag 06 januari 2013 14:44 bron www.Dartfreakz.nl

Op zaterdag 5 januari 2013, werd in Hotel Asteria in Venray het 1e Open Asteria gehouden. Met weinig reclame hebben toch 52 darters een weg kunnen vinden naar dit mooie hotel aan de A73, afslag 8. Tegenover McDonalds Venray De locatie was ideaal voor een darttoernooi , ruime zaal en voldoende parkeergelegenheid.

Dit maal stonden er 10 banen , maar er is ruimte genoeg voor 20 banen. De organisatie had gekozen om in Poules te spelen waarbij de beste 2 naar een hoofdronde zouden gaan en de resterende spelers naar een verliezersronde. De toch redelijk grote poules van 5 en 6 (8 poules) werden voor een eerste keer redelijk snel afgewerkt met een format van Best of 5 en in de KO fase winnaarsronde werden de volgende wedstrijden gespeeld:

Laatste 16: Best of 5
Arno Verhaegen - Mart Barents
Jerry Hendriks - Harry schoffelaer
Jos Rovers - Murray Franks
Ramon van Heel - Robert Kuijs
Mark Janssen - Tom Hermers
Dennis Smits - Nico Thissen
Sascha Boothe - Rob Swaghoven
Peter Peters - Jacky Driessen

Laatste 8: Best of 5
Jerry Hendriks - Mart Barents
Murray Franks - Ramon van Heel
Dennis Smits - Nico Thissen
Sascha Boothe - Peter Peters

Halve Finales: Best of 7
Jerry Hendriks - Ramon van Heel
Dennis Smits - Peter Peters

Finale: Best of 9
Jerry Hendriks - Dennis Smits

Deze finale ging over een best of 9 en werd gewonnen met 5-1 door Jerry Hendriks. De finale in de verliezersronde werd gespeeld door Peter Teuls tegen Bjorn Hardenbol en gewonnen door Bjorn met 3-2.

Het was een zeer gezellig toernooi en zeker voor herhaling vatbaar. Volgend jaar in de 1e week van Januari zal dit weer gehouden worden. Hopelijk met een grotere opkomst. Ik heb genoten van een gezellig sfeervol toernooi in een mooie locatie waar ook het hotelpersoneel alles deed om het de darters naar wens te maken.
Ik heb de organisatie beloofd dat ik hen volgende jaar zal helpen met de uitvoering zodat alles nog beter zal verlopen. Al was het dit keer al een geslaagd toernooi. Dit toernooi zal zeker gaan groeien!

 

Jeffrey de Graaf is de winnaar van het NK Dutch Pentathlon 2012

06-01-2013 Bron ; www.dartfreakz.nl

Jeffrey de Graaf Winnaar NK Dutch Pentathlon Zondag 23 december werd in het Noord Hollandse Kolhorn gestreden om de titel Nederlands Kampioen Dutch pentathlon. Met dertig personen werd de strijd gestart. Het zou wederom een slijtageslag worden. Het Pentathlon toernooi wordt ook wel gezien als het zwaarste toernooi ter wereld. Aanvang van het toernooi is met dertig personen en één ieder speelt twintig partijen. Het principe is, dat men speelt om punten te verdienen. Deze punten zijn te verdienen in de verschillende rondes waaronder 501x 2 legs,1001, 2001, halve-it, round the board doubles en Shanghai.

Vanaf 11:00 uur barstte de strijd los. Iedereen was enthousiast en ging vol goede moed aan de oche staan. Na drie speelrondes 501 kon de eerste balans opgemaakt worden, iedereen had nu twee wedstrijden gespeeld. De Graaf pakte meteen de voorsprong, hij leidde met 4 punten verschil op de nummer twee Frank Hoek gevolgd door Jeff de Ruyter en Dennis van Sluis. Vervolgens werd de 1001 gespeeld, een ronde waar men met hoge scores flink wat punten kan vergaren en verschillen gemaakt kunnen worden. Dit bleek echter mee te vallen en de tussenstand bleef in dezelfde volgorde staan. Wederom een paar rondes 501, Jeffrey breidde hier zijn voorsprong uit naar 9 punten. Dit keer op van Sluis en Rick van der Schuur die op hun beurt gevolgd werden op 1 punt door Frank Hoek en Rob Radsma die zich in de top 5 meldde.

Tijd voor de halve-it. Dit zou de ronde worden waarin Jeffrey het verschil echt duidelijk zou maken. Met drie keer dubbel bull in zijn laatste beurt zette de Graaf een nieuw record neer. 627 was de score van Jeffrey, een score die nog nooit werd gehaald tijdens een Pentathlon toernooi. De klap die daarmee werd uitgedeeld kwam hard aan bij de concurrentie. De voorsprong werd uitgebreid naar 20 punten en de rest van het veld kon alleen nog strijden om het zilver. Die strijd zou gaan tussen titelverdediger Rob Radsma, Rick van der Schuur, Dennis van Sluis, Frank Hoek en Jeff de Ruyter. Deze mannen stonden op 5 punten van elkaar wat genoeg spanning zou opleveren. Ondertussen was het tijd voor de pauze waar we heerlijk een bord stamppot voorgeschoteld kregen en even tijd hadden om het eerste deel van het toernooi te evalueren. Na de pauze van een half uurtje was het tijd voor nogmaals een paar rondes 501.

Duidelijk was dat er vandaag geen maat stond op Jeffrey. Hij bleef scored de sterkste en had ondertussen met 121 een voorsprong van 29 punten. Gevolgd door Rob en Dennis 92, Rick en Frank 90 en Jeff 89. Met de Shanghai kon er verschil gemaakt worden voor plaats 2 in de eindstand. Het verschil bleef klein, duidelijke slagen werden er niet gemaakt. Radsma pakte de 2de plaats gevolgd door van Sluis op 1 punt. Het bleef stuivertje wisselen op de posities 2 tot en met 5 in de komende rondes waaronder de 2001 en het verschil zou gemaakt worden tijdens de ronde Round the board doubles. Rob Radsma ging in deze ronde zwaar onderuit en verloor maar liefst 14 punten op de concurrentie. De rest bleef dicht bij elkaar en met de stand de Graaf 287, van Sluis 220, van der Schuur 218, Hoek 217 en Radsma 210 werden de laatste rondes en dus de strijd om het zilver gestart.

Rick van der Schuur bleek in de eindfase het sterkst en pakte 26 punten in zijn partijen. Dennis van Sluis pakte er 17 wat als gevolg had dat de tweede plaats voor Rick was. Dennis pakte het brons en de laatste envelop zou voor Frank Hoek zijn. Rob Radsma was niet in staat om zijn titel te verdedigen en moest genoegen nemen met de vijfde plaats. Beste dame was Nienke Brasser op een 23ste plaats en de envelop voor de 21ste plaats was voor Erik Voorbraak. Al met al een leuk en gezellig toernooi waar iedereen weer de hele dag in touw is geweest. Veel gooien en vooral de hele dag met het darten bezig zijn, dat is de kracht van de Pentathlon.

In 2013 willen we het toernooi uitbreiden naar een landelijk toernooi met 6 voorrondes verspreid over het land en 1 grote finale. Hiervoor zijn we nog op zoek naar locaties met tenminste 10 banen. Heeft u interesse in een zeer uitdagend toernooi waar het uiterste wordt gevraagd van de spelers kunt u contact opnemen voor informatie via info@dutchpentathlon.com Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Ook voor informatie over wat de Pentathlon inhoud en hoe het toernooi in zijn werk gaat kunt u uw vragen kwijt.

Op www.dutchpentathlon.com kunt u records vinden contactgegevens en regels over de diverse speltypen.

 

 

 

Simon Whitlock komt helaas toch niet naar het Open Huissen 2013

Zaterdag 5 jan 2013, bron; dartfreakz.nl

Helaas heeft de organisatie van het Open Huissen 2013, welke op 17 februari aanstaande georganiseerd wordt, te horen gekregen dat Wereldtopper Simon Whitlock niet aanwezig zal zijn. Wegens andere belangrijke verplichtingen moet hij dit mooie toernooi wat ik het teken staat van Kika, helaas aan zich voorbij laten gaan. In een reactie heeft hij aan de organisatie laten weten het jammer te vinden dat hij niet kan komen en bij een volgende editie graag aanwezig wil zijn. Ook wenst hij de organisatie heel veel succes met het toernooi. Gelukkig blijven er genoeg toppers over om er een mooi en geslaagd toernooi van hoog niveau van te maken. Onder andere Jerry Hendriks, Gino Vos, Jelle Klaasen, Toon Greebe, Mareno Michels, Leon de Geus, Kurt van de Rijck, Rilana Erades, Floortje van Zanten en nog vele andere zullen wel van de partij zijn. Wil jij je graag meten met spelers van niveau, schrijf je dan vandaag nog in voor het Open Huissen 2013.

 


 

 


 

 

 

                                                  .


 


 

 

                                                    .


 

 

 
 

.


 

 

 

 

Mischien  in de toekomst controle op Doping  bij Darts ?
 
 
De dartsport kent tot op heden nagenoeg nog geen dopingcontrole, Voor de meeste andere sporten geldt daartegen, om deel te kunnen nemen aan een groot sport evenement of  sportwedstrijden welke op redelijk hoog tot zeer hoog niveau uitgeoefend wordt, er wel een doping controle uitgevoerd wordt.

Dus het nu nog goed mogelijk om bij redelijk grote toernooien, waarbij het prijzengeld ook redelijk hoog is,  in tegenstelling tot de meeste andere sporten,  doping te  gebruiken om tijdens het darten tot betere resultaten te komen


Voor de meeste sporten, denk hierbij aan olympische spelen e.d., wereld kampioenschappen e.d. is er een
Wereld Anti-Doping Code opgesteld door de Wereld Anti-Doping Agentschap.

Deze Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) heeft een document opgesteld, de Wereld Anti-Doping Code, dat in augustus 2004 de verplichte basis vormt van alle (inter)nationale dopingreglementen. In de Code is onder meer opgenomen wat de definitie van doping is en welke sanctie(s) en dopinglijst gehanteerd dienen te worden. Dankzij deze harmonisatie van regels zullen sporters, ongeacht de tak van sport, op dezelfde manier behandeld worden. In Nederland zullen alle sportbonden vanaf augustus 2004 een dopingreglement hebben dat voldoet aan de eisen uit de Code. Het model dopingreglement is hier terug te vinden op. De WADA dopinglijst die per 1 januari 2007 van kracht zal zijn, is vanaf vandaag ook in het Nederlands beschikbaar. Er zijn, in vergelijking met de huidige dopinglijst, weinig ingrijpende wijzigingen. Er zijn een aantal (relatief onbekende) stoffen toegevoegd en op een aantal punten is de tekst verduidelijkt.

In Nederland bestonden twee onafhankelijke dopingorganisaties, het Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken (NeCeDo) en DopingControle Nederland (DoCoNed). De belangrijkste taken van het NeCeDo waren het geven van voorlichting en advies, het opstarten en begeleiden van wetenschappelijk onderzoek en het ontwikkelen van dopingreglementen, procedures en gedragsregels. DoCoNed was verantwoordelijk voor het plannen, coördineren en uitvoeren van dopingcontroles en voor de verzending van de urinemonsters. sinds juli 2006 zijn beide organisaties gefuseer tot een nieuwe overkoepelende organisatie voor alles wat met doping te maken heeft: de Dopingautoriteit.
 

De definitie van doping
De officiële definitie van doping is de overtreding van één of meer specifieke artikelen uit het dopingreglement. De praktische definitie van doping is stoffen en methoden die op de WADA-dopinglijst voorkomen.

Ieder jaar vertaalt de Dopingautoriteit de originele dopinglijst van WADA in het Nederlands, ter verduidelijking voor de Nederlandse sporters en hun begeleiders en zodat sportbonden hem officieel van kracht kunnen laten worden.

De Nederlandse vertaling van de WADA dopinglijst is hier te downloaden.

Wanneer komt een stof of methode op de WADA-dopinglijst?
Een stof of methode wordt op de dopinglijst geplaatst indien deze aan twee van de volgende drie criteria voldoet: de stof of methode is 1) prestatiebevorderend; 2) schadelijk voor de gezondheid; 3) in strijd met de ‘Spirit of Sport’. Met de ‘Spirit of Sport’ worden de waarden en normen van de sport bedoeld, zoals Fair Play.

Dopingovertredingen
In het dopingreglement staan de volgende overtredingen beschreven:
- De aanwezigheid van een verboden stof(fen) in een (urine)monster van een sporter;
- Gebruik van een verboden stof en/of verboden methode;
- Gebrekkige medewerking (bijvoorbeeld niet meewerken tijdens een dopingcontrole);
- Gebrekkige informatieverstrekking door een sporter (bijvoorbeeld het niet correct opgeven van adresgegevens);
- Fraude (bijvoorbeeld rommelen met een urinemonster);
- Bezit (bijvoorbeeld in het bezit zijn van een dopinggeduide stof zonder dispensatie);
- Handel (bijvoorbeeld het verkopen van dopinggeduide stoffen);
- Toediening (bijvoorbeeld het toedienen van een dopinggeduide stof aan een sporter);
- Een poging tot het maken van één of meerdere van de bovengenoemde overtredingen.
- Voor minder valide sporters geldt ook een verbod op ‘boosting’.

 

Een nieuwe lijst met toegestane geneesmiddelen, een belangrijk onderdeel van de voorlichting naar sporters en begeleiders, zal uiterlijk 1 januari beschikbaar komen, net als een uitgebreide stoffenlijst.

Info voor sportbonden
De dopinglijst vormt een onlosmakelijk onderdeel van het dopingreglement en dient op 1 januari aanstaande in werking te treden. Om die reden wordt de topsportbonden verzocht:
1. de “WADA dopinglijst versie 1 januari 2007” zo spoedig mogelijk van kracht te laten worden. Normaliter kan dit middels een bestuursbesluit. Voor de bonden die zijn aangesloten bij het Instituut Sportrechtspraak geldt dat het bestuur van dit Instituut de lijst vaststelt. Vanwege de reglementaire eis de sporters te informeren over de nieuwe dopinglijst, luidt het advies nog voor 1 december aanstaande de nieuwe dopinglijst vast te stellen;
2. in het kader van de monitor-functie met betrekking tot het Code-proof zijn van de Nederlandse sport, een ondertekende bestuursverklaring inzake het vaststellen van de dopinglijst aan de Dopingautoriteit te sturen.

Een concept-bestuursverklaring is
hier te downloaden.

Het Wereld Anti-Doping Programma kent naast de World Anti-Doping Code de zogeheten Internationale Standaarden. Een van die standaarden is de WADA Dopinglijst. De Dopinglijst is een verplicht onderdeel van de Code. Om die reden maakt de Dopinglijst als bijlage deel uit van het Model Dopingreglement Nederlandse sportbonden. De Dopinglijst geldt voor alle (inter)nationale sportbonden die de Code erkennen. Er is maar één Dopinglijst en omdat van de Dopinglijst niet mag worden afgeweken is de lijst voor alle bonden hetzelfde. Jaarlijks wordt de door WADA opgestelde lijst per 1 januari van kracht. Omdat de dopinglijst alleen maar voorbeelden geeft, is er ook een uitgebreide stoffenlijst. Als praktisch hulpmiddel maakt de dopingautoriteit jaarlijks, in samenwerking met het WINAp, een Lijst van toegestane middelen bij sportbeoefening. Dat is een praktische lijst met de meest gebruikte geneesmiddelen die (onder bepaalde voorwaarden) wel zijn toegestaan.

Bron ; http://www.dopingautoriteit.nl

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Dartver. Stedendriehoek

 

 

 

 

 

Of Bekijk Uw favoriete wedstrijd
nog een keer ?

Zet dan wel ff de muziek uit links, anders heb je dubbele streaming !

 

Lakeside  14-01-2007

Purfleet PDC  18-12-2006

SkyBet  Dublin  23-10-2006

Bavaria World Darts  02-09-2006

 

De leden van de Dart – Vereniging Oosterhof gooiden onderling op de maandagavond .