Terug naar DVO-Start Site



Een heel kort stukje geschiedenis, want eigenlijk is er vrij weinig bekend over de oorsprong van het dartspel. Vast staat dat het enkele honderden jaren geleden in Engeland voor het eerst gespeeld werd. Vermoedelijk is het uitgevonden door boogschutters, die tijdens de lange wintermaanden graag wilden blijven oefenen. En binnen oefenen met normale pijl en boog nam teveel ruimte in beslag, vandaar de kleine pijltjes..

Het dartbord

Het dartbord is onderverdeeld in 102 vakjes. De middelste twee vormen samen de bull, de binnenste van deze twee is 50 punten waard (dubbele bull) en de buitenste 25. De overige 100 vakjes zijn onderverdeeld in 20 vakken genummerd van 1 tot en met 20, deze zijn weer onderverdeeld in vier vakken d.m.v. 2 ringen, zoals hiernaast is te zien.

De buitenste ring heeft de dubbele waarde van het getal en de binnenste ring de drie-dubbele waarde, ook wel een triple genoemd. De 2 vlakken die nu overblijven hebben de enkele waarde van het getal. Buiten de buitenste ring is 0 punten. De 20 vakken die genummerd zijn, zijn dusdanig over het bord verspreid dat er nagenoeg geen gebied is wat altijd veel punten oplevert. Naast de 20 zitten bijvoorbeeld de 5 en de 1, naast de 18 zitten de 1 en de 4.

De hoogste waarde die gegooid kan worden met 1 pijl is triple 20, oftewel 60 punten. Het hoogste met 3 pijlen is dus 180. Een 501, welke altijd met een dubbel moet eindigen, kan dus met minimaal 9 pijlen uitgegooid worden. Hiervoor zijn echter meerdere manieren: 180, 180, 141 Úf 3x 167. 141 kan natuurlijk op meerdere manieren gegooid worden. De hoogste 'out-shot' is 170, oftwel het hoogste wat met 3 pijlen gegooid kan worden om te finishen. De exacte afmetingen van het bord en de vlakken op het bord zijn te vinden bij de reglementen.

De ophanging

Het bord moet natuurlijk ook opgehangen worden, alle maten worden hierbij gemeten vanaf de voorkant van het bord, midden in de bull (bulls-eye). De voetstreep of werplijn, officiŽel genaamd oche (spreek uit: okkie), is bij voorkeur iets verhoogd. Het midden van de bull dient op 173 cm vanaf de vloer te hangen, vanaf de voorkant van het bord tot de achterkant van de oche (bij een verhoogd oche de kant waar je voet staat) dient een diagonale lijn te zijn van 293 cm. Dit is gedaan om rekening te houden met oneffenheden in de vloer. Het komt erop neer dat de afstand over de vloer gemeten 237 cm moet zijn. De oche dient reglementair minimaal 2,7 cm hoog te zijn en minimaal 76 cm breed.

Deze eisen aan de oche zullen echter voornamelijk worden gesteld bij de officiŽle toernooien. Zorg wel voor een goede verlichting vanuit liefst twee hoeken op het bord om schaduw zoveel mogelijk te beperken. Een officiele bepaling hierover is te vinden in de wedstrijd reglementen van de NDF .


De Dart

Iedere dart die u tegenwoordig koopt, bestaat uit vier onderdelen: de barrel, de shaft, de punt en de flight. Darts zijn er in vele soorten, maten en gewichten. Daarnaast kan elke dart met legio verschillende attributen worden aangepast. Het is de combinatie van barrel, shaft en flight, die bepalend is voor de vlucht van de dart. Ook de manier van gooien vraagt om de juiste samenstelling. Het kiezen van de juiste dart is dus heel belangrijk. Er is 1 vuistregel voor de beginnende dartspeler: als de dart horizontaal in het bord blijft staan, is de juiste combinatie gevonden. Het is ook aan te raden om als beginner niet meteen een hele dure set darts te kopen. Kies voor een gewicht tussen de 20 en 24 gram en probeer de darts ook altijd uit in de winkel. In de betere speciaalzaken is dat altijd mogelijk en krijg je een goed advies. Pas nadat u redelijk met de aangeschafte goedkopere darts overweg kunt, wordt het tijd voor een duurdere en kwalitatief betere set darts.

 

De barrel

De barrel is het onderdeel dat door de darter wordt vastgehouden. De barrel kan vele vormen hebben en het oppervlak van de barrel kan varieren. Om de dart goed vast te houden heeft de fabrikant in de barrel verruwingen of groeven aangebracht. Het hangt van de persoonlijke smaak van de darter af wat als fijn wordt ervaren. De barrel is het zwaarste onderdeel van de dart en is van metaal, waarin de punt en de shaft worden vastgezet. De goedkopere darts (brass-darts) hebben een barrel van koper. De darts die grotendeels gemaakt zijn van wolfraam (tungsten-darts) zijn veel dunner. Door het hogere soortelijk gewicht van dit materiaal is een dart van 22 gram veel dunner dan een evenzware dart van koper. De tungsten-dart is echter wel duurder, maar kwalitatief beter.

 

 

De punt

De punt van de dart is van metaal en wordt in de barrel geklemd. Doordat er een taps gat in de barrel is gemaakt, klemt de punt zichzelf muurvast. Er bestaan echter ook darts waarbij de punt heel gemakkelijk kan worden gewisseld, door deze simpelweg los te draaien. Revolutionair werd de zogenaamde "Hammerhead"-dart genoemd. Een verend mechanisme achter de punt zorgt ervoor dat de dart zich steviger in het bord boort. Als de dart in het bord komt, krijgt de punt nog een klein hamerslagje van de barrel mee. Dit moet ervoor zorgen dat de dart minder vaak uit het bord valt. Af en toe is het noodzakelijk de punt wat aan te scherpen of te ontbramen. Hiervoor zijn handige slijpsteentjes te koop

 

De shaft

De shaft is het onderdeel dat op de barrel wordt geschroefd en kan zowel van kunstof als van metaal vervaardigd zijn. De shaft is er in verschillende afmetingen en is redelijk kwetsbaar. Een metalen shaft kan ombuigen en de kunstof shaft kan afbreken. Dit gebeurd in de meeste gevallen als de dart in het dartbord zit en geraakt wordt door de punt van de volgende gegooide dart. Het is dus aan te raden altijd een aantal reserve shafts in voorraad te hebben en een reserve setje mee te nemen naar de wedstrijden, zodat u niet in verlegenheid wordt gebracht.

 

De flight

De flight is een belangrijk onderdeel van de dart. Aan het eind van de shaft wordt de flight geplaatst. De flight zorgt voor een stabiele vlucht van de dart. Flights zijn er in heel veel soorten, maten en kleuren. Er zijn duizenden verschillende soorten bedrukte flights, vaak wordt er ook reclame op gedrukt. Voor de liefhebbers zijn er ook nog veren te koop. Deze veren dienen zowel als shaft als flight en geven de dart een stabiele vlucht. De flight is het meest kwetsbare onderdeel van de dart en moet regelmatig vervangen worden. Gelukkig vergt dit geen grote investering en ook voor de flights is het dus aan te raden om een aantal reserve setjes in voorraad te hebben.

 

De Regels

Er zijn eigenlijk maar weinig regels waaraan men zich dient te houden. Er wordt gespeeld met drie darts. Bij elke beurt mag u maximaal drie darts naar het bord gooien. Alleen de darts die in het bord terechtkomen tellen mee in de worp. Komt de dart terug uit het bord, de zogenaamde bouncer, dan telt deze dart niet mee. Alleen bij electronic darts kan deze dart meetellen, ook nadat de dart uit het bord gevallen is. Laat u een dart uit uw handen vallen, dan zijn er twee mogelijkheden. De dart is voorbij de oche op de grond gevallen, dan mag deze dart niet meer gegooid worden in de betreffende worp. Ligt de dart nog voor de oche, dan mag u deze oprapen en nog naar het bord gooien. Maar deze regel wordt echter meestal niet streng toegepast, in de meeste gevallen mag de gevallen dart altijd nog gegooid worden.

 

Spelsoorten

Elke wedstrijd staat onder leiding van een scheidsrechter. In de meeste gevallen is de scheidsrechter tevens de schrijver, die de scores noteert op een bord. Zodra de schrijver de score genoteerd heeft is deze geldig en mogen de geworpen darts door de speler uit het bord worden gehaald. Ook als er nog een dart uit het bord valt en de score is al genoteerd, dan telt deze dart mee in de score. Wanneer de scheidsrechter een vergissing maakt, dan mag de speler die vergissing laten herstellen als hij/zij weer aan de beurt is. Vergeet de speler de vergissing te melden, dan verandert de situatie niet meer en de vergissing kan dan niet meer veranderd worden. Soms is er bij een wedstrijd ook een Master Caller aanwezig. Dan is deze Master Caller automatisch scheidsrechter. Master Callers zijn vrijwel altijd aanwezig in de finalewedstrijden op de grote internationale toernooien. Bekende Master Callers zijn o.a. Martin Fitzmaurice en George Noble. De scheidsrechter kan spelers wegens wangedrag diskwalificeren. De scheidsrechter is ook de persoon die het publiek soms tot rust moet manen, vooral tijdens de bloedstollende wedstrijden op de grote toernooien met veel publiek.

 

De kleding

Meestal zijn er kledingvoorschriften waaraan de spelers zich moeten houden. Zo zijn spijkerbroeken / jeans in de meeste gevallen niet toegestaan. Voorgeschreven zijn meestal een overhemd of poloshirt voorzien van een kraag. In de speciaalzaken zijn speciale dartshirts te koop. Deze worden veel gedragen, zeker door de topspelers. Op deze shirts staan dan vaak de naam, eventuele bijnaam en de sponsors van de betreffende speler. Vaak wordt er dan een lekker zittende nette pantalon onder gedragen, bij voorkeur in de kleur zwart. Anders een andere dekkende kleur zoals donkerblauw of grijs. Rokken zijn over het algemeen ook niet toegestaan, ook niet voor de dames. Voor de Schot Les Wallace wordt er meestal wel een uitzondering op de regels gemaakt. Deze sympathieke speler speelt zijn wedstrijden doorgaans in een Schotse kilt.

 

De toss

Voor een wedstrijd wordt er eerst geloot en dat kan op verschillende manieren. Men kan gebruik maken van een muntstuk, door de speler kop of munt te laten kiezen. Een andere manier is om "voor de bull" te gooien. Iedere speler gooit 1 dart naar het bord en wie zijn dart het dichtst bij de bull gooit mag de wedstrijd beginnen. Mocht de eerste speler de dart in de bull's eye gooien, dan wordt die dart eerst verwijderd voordat de andere speler zijn dart gooit. Tijdens de grote toernooien moeten de spelers een balletje trekken uit een zak. Wie de groene bal pakt wint en mag de wedstrijd starten. De toss winnen is altijd een groot voordeel, want de darter die mag beginnen heeft altijd een worp voorsprong en komt bij gelijk opgaande strijd altijd eerder op een uitworpmogelijkheid. Het betekent ook dat de darter in de set naast de eerste ook de derde en vijfde leg mag starten en dat is altijd een voordeel en vaak bepalend voor winst of verlies.

 

Roken en drinken

Roken en het drinken van alcoholische dranken is meestal verboden, zeker op de speelplek zelf op de grote toernooien. En dit is natuurlijk wel te begrijpen in een poging om darts een positieve uitstraling te geven. Natuurlijk is darts van oudsher een spelletje dat in cafe's werd gespeeld, maar tegenwoordig wordt op een zeer serieuze manier aan sport gedaan. Toch blijft het leuk om nog naar die oude tv-beelden te kijken uit de jaren 80. Wie herinnert zich niet de beste dartspeler uit die tijd, Eric Bristow, die met een sigaret in de hand, een flinke bierpul op het tafeltje naast de baan, zijn darts naar het bord gooit op de Embassy. En hij was uiteraard niet de enige in die tijd, die zo zijn wedstrijdjes speelde. Het hoort absoluut niet, maar het blijft leuk om het af en toe eens terug te zien.

Bij ons doen wij het dus nog gewoon op de ouderwetse manier, DUS MET een sigaret of sjaggie en een Fles Bier !!!!!

 

De oche, werpafstand en hoogte van het dartbord

De oche is de lijn op de vloer die de werpafstand aangeeft. De werpafstand is 2,37 meter gerekend vanaf de voorkant van het dartbord. Vaak wordt een drempel als oche gebruikt, dit is een verhoging van de vloer. De bull's eye van het dartbord moet op een hoogte van 1,73 meter vanaf de vloer worden bevestigd. Een afwijking van een centimeter is toegestaan.

 

De kosten

De kosten van het dartspel zijn afhankelijk van welke materialen men allemaal aanschaft. Een allereerste vereiste zijn natuurlijk de pijlen, deze variŽren van Ä 6,- t/m Ä 270,- afhankelijk van merk en kwaliteit. Reserve onderdelen zoals flights en shafts variŽren van Ä 0,60 t/m Ä 3,-. Reken erop dat u ongeveer 2 Š 3 setjes flights per twee maanden nodig hebt als u regelmatig gooit.

Een dartbord kost gemiddeld Ä 55,- maar gaat makkelijk een jaar mee als u iedere dag een kwartiertje gooit. Bijkomende kosten zoals bescherming van de deur, vloer, oche en verlichting zijn per opstelling verschillend. Een goede bescherming voor deur of muur is een plaat (goedkoop) hout met eventueel tapijt erop geplakt. Houd u rekening met stenen vloeren, pijlen kunnen makkelijk hierop breken.

Het lidmaatschap bij een dartbond kost gemiddeld Ä
35,- tot  Ä 65,-per seizoen per persoon afhankelijk bij welke bond. Bij de DVO is dit Ä NOG INVULLEN,- per persoon voor de wintercompetitie en Ä NOG INVULLEN,- per team voor de zomercompetitie. Verder kost deelname aan het onderlinge toernooi Ä 1,- op de maandagavond tijdens de clubavond dus.
Meest gespeelde speltypes: 301, 501, 701, 1001  op maandagavond spelen we 501.

DVO is aangesloten bij de "Dartvereninging De Stedendriehoek".

Voor meer informatie kunt U zich uiteraard ook wenden tot het secretariaat van De Stedendriehoek

E-MAIL  pw.bogers@planet.nl



Hier worden alleen de officiŽle speltypes uit de
DVS ranking behandeld. Voor exacte beschrijvingen en overige speltypes zie de reglementen.

Een spel, oftewel "leg" begint altijd met de cijfers X01. (101, 301, 501, 701, 1001, enz.)

Bij het begin van het spel worden de gegooide punten hiervan afgetrokken. Het spel moet beŽindigd worden met een "dubbel", de vakjes in de buitenste ring van het dartbord. Dat houdt dat men naar een even getal moet toerekenen en dan de dubbel moet gooien. Bv. 40 punten over? Met dubbel 20 gooien, heb je gewonnen. Een speler die meer punten gooit dan de vereiste dubbel om de leg te beŽindigen heeft een niet geldende worp. De voorafgaande score zal gehandhaafd blijven.

Binnen sommige competities wordt de 301 "dubbel open" gespeeld. Dat houdt in dat het spel begonnen moet worden met het het gooien van een dubbel, ongeacht welke. Vanaf het gooien van deze dubbel wordt er begonnen met de aftrek van de punten.


Meest gespeelde speltypes: Tac-Tics.

Binnen Dart Vereniging Oosterhof te Vaassen wordt vriendschappelijk soms wel de tac-tic gespeeld met drie kruizen over de getallen 20, 19, 18, 17, 16, 15, 14, 13, 12, 11, 10, en 25 (bulls).

Bij het werpen van de enkele twintig, wordt er een kruis vermeld op het score bord. Bij de dubbele twintig worden er twee kruizen vermeld op het scorebord. Bij de triple (drievoudige) twintig worden er drie kruizen vermeld op het score bord en is het betreffende getal "dichtgegooid".

Dat geldt ook voor de andere getallen. Bij het raken van de enkele bull, het buitenste randje van de roos, wordt er een kruis vermeld bij de bull, bij het raken van de dubbele bull twee kruizen. Elk getal dient dus drie maal geraakt te worden. Wanneer speler A zijn "20" heeft "dichtgegooid" en daarna nog een twintig gooit, terwijl speler B de 20 nog niet "vol" heeft, krijgt speler A 20 punten.

De winnaar is degene die alle kruizen heeft gegooid Ťn voorstaat op punten.Het is een ongeschreven regel om niet meer punten te gooien dan vereist om te winnen.


Spelen bij de Dart Vereniging Oosterhof te Vaassen

Dart Vereniging Oosterhof te Vaassen heeft momenteel ??? leden, waarvan er ??? verdeeld zijn  over 3 teams. Net als bij andere sporten zijn de teams onderverdeeld in divisies, en de meeste divisies weer in poules. 

Zo  speelt  DVO1  in de Derde Divisie B ,  DVO2  in de Derde Divisie A en DVO3 in de Vierde Divisie B.


De wintercompetitie loopt van NOG INVULLEN tot begin mei. Afhankelijk van het aantal teams in je poule speel je 13 of 14 thuiswedstrijden en 13 of 14 uitwedstrijden. In de praktijk komt dit erop neer dat je eens in twee weken thuis speelt en in de tussenliggende weken ben je te gast bij een ander team. Halverwege het seizoen begin je aan de returns. Je speelt in een seizoen dus twee keer tegen hetzelfde team, een keer in je eigen speelgelegenheid, en de return bij je tegenstander.

Elke poule kent een degradatie en promotieregeling. De teams die aan het eind van het winterseizoen op de eerste twee of drie plaatsen geŽindigd zijn, beginnen het volgend seizoen een divisie hoger, de teams die onderaan geŽindigd zijn, spelen het volgend seizoen een divisie lager.

Een team bestaat uit minimaal vier spelers, een wisselspeler is toegestaan. In elke divisie worden er 4 single partijen gespeeld, vier koppelpartijen en een teamgame. Er wordt dus altijd gespeeld om 9 punten, het speltype is afhankelijk van de divisie waarin je speelt.

Wil je een team beginnen, zoek dan minimaal vier spelers bij elkaar, (beter is natuurlijk zes of zeven spelers, je moet rekening houden met eventuele vakantiegangers, zieken enz. Het is namelijk wel de bedoeling dat de wedstrijden op de van tevoren vastgelegde avond worden gespeeld). Aan het begin van het seizoen krijg je de speeldata voor het gehele seizoen. Zoek een speelgelegenheid (Dat is meestal een cafť, buurthuis of sporthal waar de banen aan de voorschriften moeten voldoen), overleg met de eigenaar wat een geschikte thuisspeelavond is.

Voor het winterseizoen sluit de inschrijving op
DATA INVULLEN. Je kunt je inschrijven op maandag tot en met vrijdag tussen 17.00 en 19.00 uur in NOG INVULLEN De contributie bedraagt Ä *** p.p. voor een heel seizoen. Voor dat geld krijg je ook de Darticus , het clubblad van DVS  thuisgestuurd. 



Wil je darten, maar weet je niet hoe je een team bij elkaar moet krijgen? Informeer eens bij
**********, op bovengenoemde tijden, misschien is er nog wel een team dat spelers zoekt!

Meer informatie


Voor meer informatie over darten is er de DART-FAQ (engels, met dank aan dartbase voor de link, voor copyright zie de FAQ.)

 

 

Er zijn veel verschillende spelsoorten te spelen.
Een paar daarvan staan hieronder beschreven.

 

301-501-701-1001

Het meest bekende spel heet 501, waarbij altijd een oneven aantal partijen wordt gespeeld en dat wordt aangegeven door de term best of. Best of 5 legs betekent dat er maximaal vijf keer een leg 501 wordt gespeeld en de speler die drie keer heeft gewonnen wint daarmee de wedstrijd. Men kan ook best of 5 sets spelen en dan moeten er dus 3 sets gewonnen worden om de wedstrijd te winnen. Een set bestaat meestal uit 3 gewonnen legs, maar soms wordt hiervan afgeweken. Natuurlijk kan er ook best of 3, 7, 9 enz. gespeeld worden, dit ligt aan de verschillende wedstrijden.
Bij het spel 501 begint de speler met 501 punten en moet dit terug brengen naar 0. Het is verplicht om met een dubbel te eindigen en dat is dan ook vaak het moeilijkste. Dit geldt ook voor als er 301, 701 of 1001 wordt gespeeld. Bij 301 is er vaak ook nog een extra regel, dat de speler met een dubbel moet beginnen. Een 701 wordt meestal door koppels gespeeld en 1001 wordt meestal in teamwedstrijden gespeeld.

 

Tac-Tic

Bij Tac-Tic moeten de getallen 10 tot en met 20 en de bull tenminste drie keer worden gegooid. Is een getal drie maal geraakt, dan is dat getal voor die speler dicht. Als de andere speler dat getal nog niet dicht heeft, kan de speler die dit wel heeft gedaan punten verdienen op dat getal. Is een getal door beide spelers dichtgegooid, dan doet dat getal niet meer mee. De speler die alle getallen dicht heeft een ook nog eens meer punten heeft dan de tegenstander, is de winnaar van de Tac-Tic.

 

 

Around the Clock

 

In dit spel is het de bedoeling om alle dubbels op volgorde te raken. Je begint met de bull's eye en daarna de dubbels 20 tot en met 1 of 1 tot en met 20. Per dubbel mogen slechts drie darts (1 worp) worden gegooid. Wie de meeste dubbels heeft gegooid is winnaar. Dit spel is bovendien een goede oefening voor het trainen op uitwerpen..

 

 

Finishlijst

 
Finish Eerste dart Tweede dart Derde dart   Finish Eerste dart Tweede dart
170 Triple 20 Triple 20 Bull's Eye 110 Triple 20 Bull's Eye
167 Triple 20 Triple 19 Bull's Eye 107 Triple 19 Bull's Eye
164 Triple 20 Triple 18 Bull's Eye 104 Triple 18 Bull's Eye
161 Triple 20 Triple 17 Bull's Eye 101 Triple 17 Bull's Eye
160 Triple 20 Triple 20 Double 20 100 Triple 20 Double 20
158 Triple 20 Triple 20 Double 19 98 Triple 20 Double 19
157 Triple 20 Triple 19 Double 20 97 Triple 19 Double 20
156 Triple 20 Triple 20 Double 18 96 Triple 20 Double 18
155 Triple 20 Triple 19 Double 19 95 Triple 19 Double 19
154 Triple 20 Triple 18 Double 20 94 Triple 18 Double 20
153 Triple 20 Triple 19 Double 18 93 Triple 19 Double 18
152 Triple 20 Triple 20 Double 16 92 Triple 20 Double 16
151 Triple 20 Triple 17 Double 20 91 Triple 17 Double 20
150 Triple 20 Triple 18 Double 18 90 Triple 20 Double 15
149 Triple 20 Triple 19 Double 16 89 Triple 19 Double 16
148 Triple 20 Triple 20 Double 14 88 Triple 20 Double 14
147 Triple 20 Triple 17 Double 18 87 Triple 17 Double 18
146 Triple 20 Triple 18 Double 16 86 Triple 18 Double 16
145 Triple 20 Triple 15 Double 20 85 Triple 15 Double 20
144 Triple 20 Triple 20 Double 12 84 Triple 20 Double 12
143 Triple 20 Triple 17 Double 16 83 Triple 17 Double 16
142 Triple 20 Bull's Eye Double 16 82 Bull's Eye Double 16
141 Triple 20 Triple 15 Double 18 81 Triple 15 Double 18
140 Triple 20 Triple 20 Double 10 80 Triple 20 Double 10
139 Triple 20 Triple 13 Double 20 79 Triple 19 Double 11
138 Triple 20 Triple 18 Double 12 78 Triple 18 Double 12
137 Triple 20 Triple 15 Double 16 77 Triple 19 Double 10
136 Triple 20 Triple 20 Double 8 76 Triple 20 Double 8
135 Single Bull Triple 20 Bull's Eye 75 Triple 17 Double 12
134 Triple 20 Triple 14 Double 16 74 Triple 14 Double 16
133 Triple 20 Triple 19 Double 8 73 Triple 19 Double 8
132 Single Bull Triple 19 Bull's Eye 72 Triple 12 Double 18
131 Triple 20 Triple 13 Double 16 71 Triple 13 Double 16
130 Triple 20 Single 20 Bull's Eye 70 Triple 18 Double 8
129 Single 19 Triple 20 Bull's Eye 69 Triple 15 Double 12
128 Single 18 Triple 20 Bull's Eye 68 Triple 20 Double 4
127 Triple 20 Triple 17 Double 8 67 Triple 17 Double 8
126 Triple 19 Triple 19 Double 6 66 Triple 10 Double 18
125 Single Bull Triple 20 Double 20 65 Single Bull Double 20
124 Triple 20 Single 14 Bull's Eye 64 Triple 16 Double 8
123 Single 19 Triple 18 Bull's Eye 63 Triple 13 Double 12
122 Triple 18 Triple 18 Double 7 62 Triple 10 Double 16
121 Single Bull Triple 20 Double 18 61 Single Bull Double 18
120 Triple 20 Single 20 Double 20 60 Single 20 Double 20
119 Single 19 Triple 20 Double 20 59 Single 19 Double 20
118 Triple 20 Single 18 Double 20 58 Single 18 Double 20
117 Triple 20 Single 17 Double 20 57 Single 17 Double 20
116 Triple 20 Single 20 Double 18 56 Single 20 Double 18
115 Single 19 Triple 20 Double 18 55 Single 15 Double 20
114 Triple 20 Single 18 Double 18 54 Single 18 Double 18
113 Triple 20 Single 13 Double 20 53 Single 13 Double 20
112 Triple 20 Single 20 Double 16 52 Single 20 Double 16
111 Triple 20 Single 19 Double 16 51 Single 19 Double 16
110 Triple 20 Single 18 Double 16 50 Single 18 Double 16
109 Triple 20 Single 17 Double 16 49 Single 17 Double 16
108 Triple 20 Single 16 Double 16 48 Single 16 Double 16
107 Triple 19 Single 18 Double 16 47 Single 15 Double 16
106 Triple 20 Single 10 Double 18 46 Single 10 Double 18
105 Triple 20 Single 13 Double 16 45 Single 13 Double 16
104 Triple 18 Single 18 Double 16 44 Single 12 Double 16
103 Triple 20 Single 11 Double 16 43 Single 11 Double 16
102 Triple 20 Single 10 Double 16 42 Single 10 Double 16
101 Triple 20 Single 9 Double 16 41 Single 9 Double 16
99 Triple 17 Single 16 Double 16      

 

 

Terug naar DVO-Start Site